KOLUMNA: Uroš Mikič

Kinky Curly Straight na letošnjem Hair Expo

Kot vedno je bil tudi letošnji Hair Expo poln zanimivih dogodkov, enkratnega izobraževanja in fantastičnih frizerskih showov. In letos je naša ekipa ponovno ponosno predstavljala Kinky Curly Straight. Hair Expo je bil letos prvič v Melbournu, v Melboune Exhibition Centre, ki se nahaja v samem centru mesta, na znanem Southbank na reki Yarra. In Melbourne se je izkazal za enkratno lokacijo – predavanja so bila razprodana, večerne prireditve so bile enkratno obiskane in sejem je vrvel polne tri dni.

Našo ekipo so letos povabili, da predstavi svoj show na glavnem odru. Glavni oder je največji oder, kjer so med drugimi letos predstavljali tudi Joey Scandizzo, Kevin Murphy, BIBA Akademija, Caterina Di Biase in Showpony.

Oder se nahaja na sredini glavnega razstavišča in predstave so vedno polno zasedene. Tako nam ni bilo v presenečenje, ko je naša ekipa stopila na oder v nedeljo in je prestavila show pred več kot 300 udeleženci.

Kinky Curly Straight ekipa je prestavila stile iz naših kolekcij 2016, ki so med drugim požele enkratne rezultate tako v okviru Hair Expo nagrad kot v okviru Australian Hair Fashion Awards.

Uroš je predstavil stile iz svojih Hair Expo in Australian Hair Fashion Awards kolekcij, ki so jih nagradili, saj so Uroša razglasili za finalista za naziv Australian Hairdresser of the Year. Letos je bilo prvo leto, da se je Uroš potegoval za ta prestižni naslov.

Laura je predstavljala svojo kolekcijo Crude, ki je dobila mesto med finalisti na New Creative Force Hair Expo. Ta kategorija je namenjena stilistom, ki so dokončali vajeništvo in so stilisti manj kot šest let.

Cherie je pokazala dela iz svoje AHFA South Australian/Tasmanian Hairdresser of the Year kolekcije, kjer so jo razglasili za finalistko. Alyse and Molly sta prestavljali dela iz vseh kolekcij, tako da je bil oder poln zanimivih stilov in pričesk.

V naši ekipi imamo tudi make up artistko Dano in stilistko Zeno, ki sta pripravili vseh 15 modelov; Mojca, naša business development managerka, pa je vodila predstavitev #keepingitinthefamily. Poleg prestave na glavnem odru se je naša ekipa prestavljala tudi na Men’s STYLE Lab odru, Consumer odru in na EVY Professional Tools razstavnem prostoru.

Trije dnevi v Melbournu so hitro minili, ampak nam je uspelo najti čas za večer s fenomenalno Tabatho Coffeey iz ZDA, večerne prireditve in seveda Hair Expo nagrade.

In z veseljem lahko razglasimo, da je nas talentirani kreativni direktor Uroš Mikič zmagal in postal Men’s Hairdresser/Barber of the Year 2016 (moški frizer/brivec leta 2016). Uroš je bil finalist zadnja tri leta, fotografije za njegovo letošnjo zmagovalno kolekcijo so posneli v Ljubljani.

Žal Uroš in Laura nista zmagala v kategoriji Australian Hairdresser of the Year ali New Creative Force (avstralski frizer leta ali nova kreativna sila), naziva sta šla Franku Apostolopoulosu iz salona BIBA – njegova tretja zmaga – in Danielu Hermizu iz Joey Scandizzo Salona, ampak je vedno naslednje leto in nova priložnost :). Kot vedno je bil Hair Expo nepozaben in enkraten dogodek. Samo dejstvo, da smo imeli skoraj celo ekipo v Melbournu, ter da smo pripravili enkraten show, nam bo vedno ostalo v spominu. Da pa je Uroš prinesel domov tako pomembno in prestižno nagrado, je ‘češnja na smetani’.

Sedaj pa se začnejo plani za Hair Expo 2017, nove kolekcije, nove showe in upamo tudi par novih nagrad.

Prelep pozdrav iz Avstralije xoxo!
Uros & KCS Team

Uroš Mikič je lastnik in kreativni direktor uspešnega salona Kinky Curly Straight ter kreativni direktor za Matrix Avstralija in EVY Professional. Med drugim je zmagal na AIPP Men’s Collection 2015–16, Hair Expo 2016 Men’s Hairdresser of the Year. Kinky Curly Straight salon je 2015 Hair Expo Salon of the Year in 2014 AHIA Newcomer Salon Business of the Year.