KAKŠNA BO PRIHODNOST FRIZERSTVA PO COVID-19? EMILIANO VITALE

Ko se je sredi marca ustavilo javno življenje, se je marsikdo spraševal, kaj bo vse to prineslo za sabo in kakšna prihodnost nas čaka. Nekaj domačih in tujih frizerjev smo vprašali za njihovo mnenje, kako bo dana situacija vplivala na frizerstvo v prihodnje. Danes vam predstavljamo vidik Emiliana Vitala.

Iskreno mislim, da je trenutno na svetu še preveč negotovosti, da bi lahko predvideli, kakšna bo prihodnost frizerstva.

Ključna bo seveda PRILAGODLJIVOST. Naš posel se bo moral hitro prilagoditi na več situacij. Varnost je naš novi luksuz, vendar moramo biti pri tem pazljivi, da ne ustvarimo preveč dramatičnega scenarija. V Avstraliji imamo srečo, da imamo situacijo malo bolj pod nadzorom. Morda je za to preprosto kriva sreča, morda dobro vodenje, a ne moremo se pretvarjati, da lahko primerjamo situacijo v Sydneyju s tisto v Londonu ali Milanu.

Vsaka država in vsaka situacija je drugačna. Osredotočiti se moramo le nase, na svoj posel in našo osebno situacijo. Stranke potrebujejo frizerje bolj kot kdaj koli. Potrebujejo prostor, kjer se bodo počutili varno, ljubljeno, dobrodošlo, zaželeno in predvsem cenjeno. To moramo razumeti in temu primerno prilagoditi naš posel.

Če bom v salonu npr. nosil obrazno masko, vizir in rokavice, bo stranki neprijetno in ne bo se počutila varno. Če pa po drugi strani tega ne bo imel na sebi frizer v New Yorku ali Los Angelesu, se stranka ne bo počutila varno. Rezultat bo torej enak, a zaradi nasprotnih si razlogov.

Kakšna bo prihodnost? NIHČE NE VE!

Ključno je izobraževanje! Izobražujte se glede svojega posla in glede skupnosti, saj vaša država predstavlja vašo prihodnost. Kaj bi še lahko dodal? Prihodnost je tu in pomembno je, kaj je ZDAJ!

Emiliano Vitale, é SALON, Avstralija