Kako nadzorovati svoje finance?

Phil Jackson svetuje, kako nadzorovati svoje finance?

Živimo v turbulentnih časih in tudi dogodki, ki se dogajajo daleč od nas, vplivajo na naša podjetja. Cene energije rastejo in ne bo minilo dolgo, preden bodo naši proizvajalci povečane stroške prenesli na naše salone. Bodite proaktivni, zaščitite svoje podjetje in si zagotovite dobičkonosnost.

Preglejte svoje cene
To je nekaj, kar bi morali početi redno, a kljub temu saloni prepogosto odlašajo “dokler se stvari ne umirijo”. Ne vemo, kdaj se bodo uredile, zato tvegate, da boste imeli medtem manjši dobiček. Če želite videti, kaj počnejo vaši dobavitelji, lahko to pomeni večtedenske ali celo mesečne zamude. Veliko bolje je, da svoje cene določite na podlagi informacij, ki jih imate zdaj, in utemeljeno ugibate, kaj se lahko zgodi v naslednjih nekaj mesecih. Nato čim prej uvedite morebitne spremembe.

Nekatere stranke ne bodo odobravale spremembe cen (čeprav le redki pričakujejo, da bodo ostale cene enake, še posebej v trenutnih razmerah). S pogostim pregledovanjem cen si boste zagotovili, da bodo vaše cene vedno tam, kjer bi morale biti, in tudi zvišanja bodo manjša. V času drastičnih sprememb se ne bojte povečati cen vnaprej. Prepričan sem, da bodo vaše stranke raje sprejele višje cene, kot pa da poslujete z izgubo, ki bi lahko vodila v zaprtje vrat za vedno.

Spreminjanje cen je veliko lažje, če se odločite, da končno opustite fizične kartice s cenami. Če si kljub temu želite strankam nekaj fizično dati, izključite cene in jim namesto tega zagotovite povezavo ali kodo QR, kjer lahko dostopajo do najnovejših cen. Tako bo tudi spreminjanje cen preprostejše.

Spodbujajte spletno naročanje
Ne le da lahko sprejemate rezervacije 24 ur na dan in vse dni v tednu, strankam bodo že ob sami rezervaciji vidne najnovejše, posodobljene cene. Nikoli ne bo ustrezalo vsem, vendar lahko pomeni veliko spremembo za vaše podjetje, še posebej če uvedete pristojbino za rezervacijo, da zmanjšate število neprihodov.

Preglejte svoje stroške
Nekaterim povišanjem se ni mogoče izogniti, vendar prihranite, kolikor lahko, za komunalne storitve in druge zaloge. Celo en odstotek prihranjenih stroškov lahko močno vpliva na vaš dobiček v enem letu. Na žalost iz tega pregleda ne moremo izključiti plač. Če ste svojo provizijo pred nekaj leti nastavili na dostopno raven, vendar so se vaši fiksni stroški povečali, se bodo morali zmanjšati vaši variabilni stroški (vključno s provizijo) ali pa boste morali zmanjšati svojo stopnjo dobička. Ne pozabite pridobiti pravnega nasveta, preden spremenite pogodbe ali plačilo. Trenutno obstaja naklonjenost malim podjetjem in salonom, kar pomeni, da so vaše stranke manj občutljive na cene. Najboljši način, da prebrodite finančno nevihto, je, da ostanete spretni, se hitro prilagodite in trdno obvladate tiste stvari, ki jih lahko nadzorujete.

Za več informacij o Philu Jacksonu in njegovih nasvetih obiščite buildyoursalon.com.