Kako med pandemijo pridobiti največ?

Kako kar največ pridobiti iz izobraževanja med pandemijo?

Pri frizerstvu je nekaj najboljšega, da je vedno nekaj novega, kar se lahko naučiš. Naj gre za tehniko, trend ali preizkušanje novih izdelkov. Osnove se ne spreminjajo, a so malenkosti, ki naredijo vaše delo modno in uporabno za vaše vsakdanje delo v salonu.

»Ženske in tudi moški cenijo naše delo, kako lahko spremenimo njihov videz in kako smo pomembni zanje. To morda ni leto, ko bi se pogovarjali o trendih, ampak predvsem o skrbi za tisto, kar imamo, kako dodati malenkosti in s tem doseči spremembo ter kako dobro se počutimo, ko imamo lepo frizuro,« pravi Cos Sakkas, mednarodni kreativni direktor pri Toni & Guy.

»Leto 2020 si bomo zapomnili tudi po mnogih spletnih izobraževanjih, ki so jih pripravila različna podjetja. Seveda nikoli ne nadomestijo izkušnje obiska seminarja, so bila pa odlična priložnost, da smo več kot le pripravljeni, ko se stranke ponovno vrnejo v salone,« še dodaja.

 

Cos Sakkas vam svetuje, kako obrniti izobraževanje med pandemijo v svoj prid:

1. Med pandemijo smo se naučili, da se je življenjski stil vseh spremenil. Ne gre le za to, da smo videti dobro, ampak da se pri tem tako tudi počutimo. Razmislite o tem, kako se posvetujete s stranko in kako bi lahko ta proces še izboljšali.

2. Pomembni so detajli. Vsi si ne želijo drastičnih sprememb. Že fru fru ali drugačen odtenek barve lahko v veliki meri vplivata na spremembo. Osredotočite se na personalizacijo in vaše spretnosti pri zaključevanju videza.

3. Poskrbite, da boste na tekočem z videzi zvezdnikov, ki v veliki meri vplivajo na trende.

4. Na voljo je veliko spletnih izobraževanj, zato izbirajte pametno. Raziščite možnosti. Kaj bi se radi naučili? Kaj občudujete pri osebi, ki vodi izobraževanje? Kaj se lahko v okviru katerega izobraževanja naučite?

5. Ne skrbite le za posodobitev vsakdanjih spretnosti, ampak delajte tudi na svoji kreativnosti. Igranje z lasmi je pomemben del našega poklica, zato poskušajte razmišljati izven okvirjev.

6. Delo na lutki ni kot delo na modelu ali stranki, zato imate zdaj odlično priložnost, da preizkusite kaj novega in na drugi strani ne bo solz, če gre slučajno kaj narobe. Preizkusite nove tehnike, oblike in teksture.

7. Izkoristite možnosti brezplačnega izobraževanja, ki ga ponujajo vaši dobavitelji izdelkov.

8. Na voljo je veliko izobraževanj. Na Toni & Guy smo naložili »Get the looks« na naš IGTV. Družbena omrežja so dober vir navdiha.

9. Izboljšajte področje, za katerega ste specializirani, vendar bodite konkurenčni na vseh področjih. Pripravljeni morate biti na vse izzive strank, ki stopijo skozi vaša vrata – od kratkih las do dolgih in skodranih.

Več o Cosu Sakkasu:
www.toniandguy.com
instagram: @cossakkas