House of Sassoon

Ekipa Sassoon z veseljem napoveduje, da vstopa v novo obdobje, saj se bo njihova prihodnost v nadaljevanju pisala na Greek Street 16-17 v priljubljenem londonskem okrožju Soho.

Tako bodo na enem mestu združili salon, akademijo in studio. Tu bo svoj prostor našel tudi klub ekskluzivnih članov in program predanih ambasadorjev.

Zgradba se ponaša z elegantno fasada, navdušuje pa tudi njena ironična preteklost, saj so bili to nekoč prostori Central Saint Martin Fashion College in Conde Nast College of Fashion and Design.

V pritličju se bosta nahajala recepcija in maloprodajni prostor, kjer bo na voljo celotna ponudba profesionalnih orodij in izobraževalnih materialov. Na sprednji strani stavbe bo v pritličju frizerski salon, ki bo v središču dogajanja. Neposredno bo povezan z multimedijsko dvorano s kapaciteto 120 sedežev.

V prvem nadstropju se bosta nahajali dve učilnici s prostorno teraso. Ena učilnica bo namenjena izključno članom za najem oziroma ustvarjanje. Učilnice bodo tudi v drugem in tretjem nadstropju. Četrto nadstropje pa bo namenjeno pisarnam.

London je bil vedno modna prestolnica in tu je na Bond Street davnega leta 1954 Vidal odprl svoj prvi salon. House of Sassoon zajema Sassoonovo filozofijo in na novo opredeljuje svet izobraževanja z obsežno paleto možnosti za predajo znanja glede na predhodno znanje posameznikov.

»Močno verjamemo v etos blagovne znamke in v ta razburljiv nov podvig vlagamo več kot 10 milijonov funtov. Odprtje je načrtovano za pozno pomlad oziroma poletje 2023 v Londonu in hkrati na Beverly Hillsu v Kaliforniji. Navdušeni smo nad prihodnostjo blagovne znamke in se veselimo, da jo bomo delili z vami,” je povedala Debbie Webster, izvršna mednarodna direktorica.

“Naši novi prostori bodo odraz blagovne znamke danes in v prihodnosti. To bo v prihodnje naš novi dom in veselimo se že, da bomo v njem sprejemali stranke, frizerje, modele in goste, da bomo z njimi delili navdušenje našega novega potovanja in naslednjega poglavja zgodbe Sassoon,« je povedal Mark Hayes, mednarodni kreativni direktor.