HAIRSTYLE NEWS 2017

Več kot 1.800 frizerjev na festivalu Hairstyle News v Zagrebu
Zagreb, 25.–26. marec 2017

Letošnji že 14. Hairstyle News je ponovno na enem mestu združil več kot 1.800 frizerjev in ostalih frizerskih strokovnjakov. Med drugim tudi iz Avstrije, Španije in Velike Britanije. Že tradicionalno se ga je udeležilo tudi veliko frizerjev iz Slovenije, ki so z zanimanjem pospremili kar 11 strokovnih seminarjev na velikem odru in 9 look & learn seminarjev priznanih frizerskih akademij. Velikega aplavza so bile deležne tudi ekipe edukatorjev Subrine Professional ter akademiji MIČ Styling in Stevo Hair Academy.


Že drugo leto zapored je mesto Zagreb uspešno gostilo enega od največjih frizerskih festivalov v tem delu Evrope – Hairstyle News festival. Tudi letošnji festival, že 14. zapovrstjo, je v ospredje postavil motivacijo, navdih in izobraževanje kot svoja glavna vodila programa. Pod sloganom “Jaz sem frizer” je festival v dveh dneh v vseh vidikih festivalskega dogajanja pokazal pomemben značaj frizerstva. “Strast do frizerstva ne pozna meja. Letošnji festival Hairstyle News je dokazal, da frizerji obožujejo seminarje najvišje kakovosti in se veselijo vsake priložnosti za druženje s svojimi frizerskimi kolegi ter radovedno spoznavajo vse novo, kar nudi frizerski svet. V imenu celotnega organizacijskega tima se vsem obiskovalcem iz Slovenije zahvaljujem za obisk festivala in komaj čakam, da se zopet vidimo, tokrat na jubilejnem 15. festivalu Hairstyle News,” je dejal Denis Vidović, izvršni direktor festivala Hairstyle News.

Z veličastnimi nastopi v polni dvorani zagrebškega Plaza Event Centra so edukatorji v svojih najnovejših kolekcijah predstavili svoje bogato znanje, kreativnost in najnovejše frizerske trende. Na velikem odru festivala je s tehnično dovršenimi nastopi in frizerskimi spektakli nastopilo kar 11 akademij – Salon Premium, Indola Professional, Montibello, Kevin.Murphy, Kemon, Subrina Professional, Schwarzkopf Professional, ZGAT Academy, IDEA Academy in MIČ Styling Academy.

Sodelovanje na festivalu Hairstyle News je za našo ekipo vedno enkratno doživetje. Sodelovati in deliti znanje na tako profesionalno organiziranem dogodku pa je pravi užitek. Še posebej se vedno veselimo look & learn seminarja, saj publika sodeluje z našo ekipo in lahko v manjši skupini delimo več skupnih izkušenj,” je ob tej priložnosti dejal MIČ Styling Academy tim.

Organizatorji dogodka Hairstyle News so uspešnim poglavjem iz preteklosti dodali še enega, letošnji Hairstyle News 2017. Povezanost frizerjev v regiji je močna in Hairstyle News to vsako leto dokazuje. Ekipi Subrina Professional je v zadovoljstvo biti del takega dogodka, saj lahko tako pokaže svoje bistvo, ki ga izraža skozi neskončno paleto čudovitih odtenkov. In ne pozabite, vidimo se na Hairstyle News 2018,” so ob tej priložnosti dejali pri Subrina Professional.

Obiskovalci nedeljskega programa so lahko uživali v posebni frizerski predstavitvi, posvečeni avantgardni estetiki frizerstva – svoj enourni seminar so priredili tudi avstrijski giganti frizerskega sveta, BUNDY BUNDY. “Izjemno smo zadovoljni s svojim nastopom na festivalu Hairstyle News. Obiskovalcem smo predstavili svojo filozofijo ustvarjanja in v njih prebudili kreativno žilico, ki jo lahko izkazujejo vsak dan v salonu. V Zagrebu smo na velikem odru predstavili avantgardne kreacije, za katere so nas navdihnili grški miti. Pri vsaki kolekciji in nastopu stremimo k temu, da pokažemo svoje spoštovanje do tradicije frizerstva, obenem pa poskrbimo, da smo v koraku s sodobnimi trendi,” so dejali pri kreativnem timu BUNDY BUNDY.

Frizerske akademije so na festivalu predstavile številne kolekcije ženskih in moških frizur, ki so navdušile s svojo tehnično popolnostjo in poklonom številnim trendom iz sveta mode in kulture. Zbrani so lahko uživali tudi v look & learn seminarjih, kjer so lahko v intimnejšem ozračju spoznali najnovejše tehnike in trende. Letošnji Hairstyle News je ponudil kar 8 look & learn seminarjev, ki so jih pripravili: Barber Akademija, Wella Professionals, Oway, MIČ Styling, Schwarzkopf Professional, Indola Professional, Joico in Stevo Hair Academy.

Letošnji Hairstyle News je zopet vse navdušil s svojimi vrednotami, ki jih organizacijski tim potrjuje že vrsto let – odlična organizacija, odlični nastopi na izjemno visokem nivoju in najboljša možna podpora vsem akademijam pri njihovem nastopu. Užitek je tako nastopati kot tudi vse to opazovati in festival si zasluži vso pozornost, tako od strokovne javnosti kot tudi medijev. Pri Stevo Hair Academy smo zelo zadovoljni s svojim nastopom in z veseljem pričakujemo prihodnje leto,” je v imenu Stevo Hair Academy dejal Stevo Pavlović.

Kot so obiskovalci festivala vajeni, je bilo tudi letos poskrbljeno za poslovno izobraževanje frizerjev in ostalih frizerskih strokovnjakov. Alan Austin-Smith, eno najbolj zvenečih imen v svetu poslovnega izobraževanja frizerjev, je obiskovalce navdušil na kar dveh seminarjih. Od tega je eden potekal na velikem odru. Obiskovalci so z veseljem sprejeli izdajo druge knjige izpod peresa Alana Austina-Smitha – Fantastični šef. Knjiga (iz angleškega je prevedena v hrvaški jezik) je namenjena vsem frizerjem in ostalim frizerskim strokovnjakom, ki si želijo izboljšati svoje veščine vodenja in pri tem doseči cilja salona. Ob prebiranju knjige pa bo lahko užival vsak, ki se zaveda pomena obvladovanja komunikacije pri ustvarjanju uspehov.

Hairstyle News 2017 v številkah
11 frizerskih akademij je nastopilo na velikem odru
1800 frizerskih strokovnjakov s Hrvaške, iz Slovenije, Bosne in Hercegovine, Srbije, Črne Gore, Makedonije, Avstrije, Nemčije, Španije, Francije, Italije in Velike Britanije
78 edukatorjev je nastopilo na odrih
289 frizerskih modelov se je sprehodilo po pistah
289 je skupno število vseh članov frizerskih ekip, ki so sodelovali pri nastajanju posameznega frizerskega nastopa
40 razstavljavcev, ki so predstavili najnovejše proizvode več kot 130 profesionalnih frizerskih blagovnih znamk
Spremljajte Hairstyle News na družabnih omrežjih in njihovi spletni strani!
Letošnji frizerski festival Hairstyle News je potekal pod jasnim sloganom – “Jaz sem frizer!” organizacijski tim Hairstyle News vsako leto stremi k krepitvi dobrega imena poklica frizer in izkazovanja najrazličnejših kariernih priložnosti v svetu frizerstva. Veliko vlogo pri tem imajo družabna omrežja Hairstyle News, kjer moderatorji z budnim očesom spremljajo najnovejše uspehe, frizure in prigode iz življenja frizerjev na Hrvaškem in v širši regiji. Pri tem sledijo enostavni filozofiji – skupaj lahko ustvarjamo in spodbujamo dobro. Vsak izmed nas lahko postane fantastični frizer! Vabljeni, da spremljate Hairstyle News na družabnih omrežjih in svoje objave označujete s #hairstylenews.
Spletna stran z dnevnimi novicami iz sveta frizerstva www.hairstyle-news.hr

Denis Pucelj
Foto: Luka Smuk, Ivana Kaurloto, Matija Smuk, Saša Ćetković

 

Facebook
@HairstyleNews


Instagram
@hairstylenewscroatia