HAIRSTYLE NEWS 2016

Zagreb, 2.–3. april 2016

Festival Hairstyle News se je tokrat preselil v zagrebški center Hypo, kjer se je v dveh dneh predstavilo veliko število frizerjev in njihovih modelov. Kot vedno tudi iz Slovenije. Velik uspeh festivala iz leta v leto dokazuje, kako so zagnanost, strast, talentiranost, ljubezen do las in frizerstva ter željnost novega znanja glavni akterji razvoja stroke in tudi festivala Hairstyle News.

Frizerji iz Hrvaške in tujine so predstavili svoje znanje, ustvarjalnost in najnovejše trende v industriji v svojih najnovejših kolekcijah ter strokovnih in look & learn seminarjih. Pravijo, kolikor ljudi, toliko različnih idej, ampak za letošnji največji frizerski dogodek v regiji lahko rečemo, kolikor frizerskih modelov, toliko različnih barvnih nians in tehnik striženja. Številne predstavitve ženskih in moških kolekcij so odražale individualnost, različne odtenke ženstvenosti in moškosti, retro, sodoben in športni videz, ulično modo kot tudi nepogrešljivi glamur. Kdor je iskal, je prav gotovo našel navdih za svoje ustvarjanje.

Nastopajoči so se tokrat predstavljali na kar štirih odrih. Med njimi so bili: Richard Ashforth (Saco Academy), Schwarzkopf Professional, Indola, Subrina Professional, The Barbers, Stevo Hair Academy, ZGAT Academy, Idea Academy, RUSK, Montibello, Alfaparf Milano, Mič Styling Academy, Max Lamparter (label.m) in Lakmé. Bogat program in poslovni seminarji so bili odlična priložnost za izboljšanje poslovanja v frizerskih salonih. Na voljo je bila tudi hrvaška verzija svetovno znane knjižne uspešnice Fantastic Hairdresser, katere avtor je Alan Austin-Smith, eden najbolj poznanih poslovnih svetovalcev in motivatorjev v frizerski industriji. »Navdušen sem, kako nas je Zagreb toplo sprejel in izkazal dobrodošlico frizerski industriji. To dokazuje, kako pomembna je frizerska stroka, in prepričan sem, da imamo dobro podlago za razvoj festivala Hairstyle News v prihodnje kot tudi same stroke na hrvaškem in v regiji, da se lahko postavi ob bok tudi priznanim svetovnim frizerskim scenam,« je povedal Denis Vidović, organizator Festivala.


Nastopi frizerskih ekip
Richard Ashforth, frizerska zvezda iz Londona, je predstavil najnovejšo Saco kolekcijo – Reform. Inspiracijo je našel v poznih šestdesetih in modernistični estetiki iz začetka sedemdesetih let preteklega stoletja.

Smart Street Style je kolekcija Indoline ekipe. Prinaša vse od kratkih ženstvenih form frizur, ki niso ultra kratke, pa vse do daljšega paža.

Kolekcija Essential Looks Schwarzkopf Professionala je bila predstavljena skozi tri ključne trende: Urban sports, Delphi in Freecreation.

Stevo Hair Academy, ki letos praznuje 20 let obstoja, je na odru predstavila visoko modo oblikovanja dolgih las – Haircouture. Videli smo visoko modo, glamur, eleganco, prefinjenost in estetiko v oblikah, ki so jih pripravili posebej za to priložnost.

Ekipa The Barbers se je na tokratni predstavitvi odmaknila od retro stila. Usmerili so se v urbani ulični stil. Trend definirajo glasba, moda in življenjski stil urejenih moških. ZGAT Academy je pripravila kolekcijo RH, ki prinaša preproste oblike v kombinaciji z naravnimi toni. Barve so polne in globoke.

ZGAT Academy ostaja zvesta svojim tehnikam striženja. Navdih za kolekcijo so našli pri kitajskih pesniku in fotografu Renu Hangu.

Ekipa Montibello je za kolekcijo Shadows našla navdih v toplem podnebju francoske Azurne obale in sodobnem videzu brezčasne elegance.

Subrina Professional je pripravila kolekcijo Colour Equlibrium, ki temelji na barvah naravnih mineralov, ki se v različnih svetlobnih pogojih različno reflektirajo na laseh. Ti so srednje dolgi in valoviti.

Kolekcija ekipe Rusk združuje dva stila: Dandy in Pin-Up, ki odražata ženstvenost z naglim in kaotičnim urbanim tempom življenja in glamur v barvnih niansah.

Idea Academy je pripravila kolekcijo The circle of life. Pri vseh oblikah in dolžinah je poudarek na konicah. Pri barvah prisegajo na monokromatske pastelne nianse (platinasto blond, zlato blond, pastelno vijolična, roza, bakreno blond).

Mič Styling Academy, ki obeležuje letos že 25 let, je pripravila kolekcijo Kristal. Ta v ospredje postavlja igro svetlobe in lesketanje kristalov. Izredno čiste linije, ki s svojo pravilnostjo na prvi pogled delujejo rahlo hladno, se nežno prepletajo z mehkimi, skorajda neopaznimi barvnimi prehodi.