Frizerski London 2018

Za nami je pester frizersko obarvan vikend v Londonu, kjer je od sobote do ponedeljka potekal SALON INTERNATIONAL, ki še vedno ostaja frizerska meka in sejem, ki ga ne gre zamuditi. Seminarje so tokrat pripravili Mahogany, Sassoon Academy, Trevor Sorbie, Patrick Cameron, Rush, Toni&Guy, Schwarzkopf Professional, Babyliss Pro in Guy Tang, ki je prava spletna senzacija.

Poleg sejma se je zvrstilo tudi še veliko drugih nadvse zanimiv frizerskih dogodkov.

ALTERNATIVE HAIR SHOW je prestižna in največja dobrodelna frizerska prireditev, ki že 36 let zbira sredstva za raziskave levkemije. Z letošnjim showom so zbrali več kot 200.000 GBP. Med nastopajočimi so bila kot vedno sama velika frizerska imena. Zadnjih nekaj let poteka v okviru tega dogodka tudi natečaj, na katerem so postali slovenski frizerji že stalnica. Med finalisti sta bila tokrat Petra Blatnik Maček in Matej Komar, ki sta s svojima modeloma navdušila občinstvo. Podelili so tudi AIPP nagrade, kjer sta bila med finalisti tudi Sanja Karasman in Uroš Mikič, ki že nekaj let živi in dela v Avstraliji.

Francoska revije Tribu-te je tudi letos na svoj TRIBU-TE SHOW povabila nekaj največjih svetovnih frizerskih imen: Angelo Seminara, D&J Ambrose, Desmon Murrphy, Brooks&Brooks in Andrew Jose.

ACT HAIR EVENT je letos potekal že drugič. Na njem so se ponovno predstavili zagrebški ZGAT, Gianni Scumaci, Slate in Trevor Sorbie, ki je predstavil svoj novi dokumentarni film. Tudi ta dogodek je imel dobrodelno noto.

Alternativni dogodek NOISE predstavlja malo drugačen pristop k frizerstvu. Nastope so tokrat pripravili Tim Hartley, Brooks & Brooks, Tom Conell, Jaga Hupalo, Andrey Krupchinskiy in Saco.

Srečali smo kar nekaj zanimivih frizerjev, s katerimi smo pripravili intervjuje. Med drugim tudi z Anthonyem Mascolom in njegovo ženo Pat, ki sta se pred nekaj leti lotila projekta Infringe, posebne revije, ki ni namenjena le frizerjem.

Več o vsem dogajanju v naslednji številki revije Frizer, ki bo izšla decembra.

Nina Nagode

Foto: Alex Barron-Hough