FESTIVAL LEPOTE

5. aprila je v Narodnem domu v Celju potekal Festival lepote, na katerem so se po rdeči preprogi sprehodili dijaki frizerskih, oblikovnih in tekstilnih šol Slovenije. Predstavili so vrhunske kreacije, ki so plod njihove brezmejne domišljije in spretnih prstov. Osrednja tema letošnjega festivala je bil film. Prvi filmi so trajali le nekaj minut. Prav tako tudi predstavitve in produkcije dijakov na odru. Tudi konec je bil filmski, saj so v stilu filmskih oskarjev vse predstavljene produkcije prejele kipce celjskega viteza.


Srednja frizerska šola Ljubljana
Aljaž Kos, ki ustvarja pod umetniškim imenom Aleksander Kaos, je navdih našel v filmu Matrica, ki še danes ostaja kultni futuristični film.

Srednja poklicna in strokovna šola Bežigrad
Filmski trak in črno-bela filmska zgodba sta bila navdih za kolekcijo, ki jo je ustvarila Teja Kovič.

Srednja tehniška šola Koper
Sanjska podoba blišča, razkošja, perlic, lepih žensk s kratko pristriženimi lasmi in elegantnih moških. Dijake so navdihnili slikoviti prizori iz filma Veliki Gatsby.

Zavod za gluhe in naglušne Ljubljana
Zavod nas je povabil pod širok dežnik, da pod njim prevedrimo v milini ukrojenih linij in ukročenih rok, ki poudarjajo zgolj lepo in dobro.

Srednja šola Sevnica
Dijaki so pripravili filmsko-plesni nastop.

Srednja šola za oblikovanje in fotografijo Ljubljana
Dijaki so nas popeljali v filmsko modno zgodbo, katere izhodišče je mesto Ljubljana, zelena prestolnica, v kateri so obiskovali svojo šolo.

Srednja ekonomska, storitvena in gradbena šola Kranj
Nastop dijakov nas je odpeljal v Chicago leta 1924.

Srednja šola za oblikovanje Maribor
Pričeske in oblačila po navdihu postapokaliptičnega filma Igre lakote.

Srednja šola za storitveno dejavnost in logistiko Celje
Dijaki so nas popeljali v kraljestvo popolnosti. V boju za ljubezen na odru so se na strani luninih bojevnic postavili dijaki tretjih letnikov frizerstva in Luka Škvorc, prinčeve viteze pa je uredila Maruša Čretnik.