Doing Something for Nothing

Kot pedagoginja verjamem, da je moja naloga pokazati dijakom različne plati življenja. To poskušam uresničiti z besedami, še raje pa z dejanji.

6. marca 2020 smo s Srednje frizerske šole Ljubljana ponovno prišli v društvo Kralji ulice, s podobnim projektom brezplačnega striženja kot lani, le da smo tokrat svojo dobro voljo in pozitivno energijo posvetili ženskam. Želeli smo jim polepšati dan z urejanjem pričesk in ličenjem za dan žena. Akcije so se udeležili dijaki, učiteljica praktičnega pouka, ki je nadzorovala njihovo delo, naša bivša dijakinja, ki je komaj čakala, da lahko razveseli nove stranke in – na veliko veselje vseh – celo štirje poklicni frizerji, ki tudi niso hoteli zamuditi te priložnosti.

Dijake je skrbelo, da pri striženju ne bodo dovolj dobri, še posebej v okolju, ki ga niso poznali. A njihova želja po novi izkušnji je prevladala in resno so se lotili dela.

Dijakinji Špela in Teja sta komentirali: Dogodek Doing Something for Nothing je bila nova in prijetna izkušnja. Ko sva naredili nekaj dobrega za te ljudi, ko sva občutili in videli, kako so srečni, je bilo to tisto, kar ti polepša dan in s čimer narediš korak naprej. Takšnih dogodkov bi bilo lahko več, ker ravno take stvari še bolj gradijo in izpopolnjujejo ljudi. Ni nama žal, da sva se udeležili.

Dijakinja Korina o tem dogodku: Naša pričakovanja niso bila visoka, a nam je obisk spremenil pogled na življenje. Ko smo jih obiskali, so nas lepo sprejeli. Na začetku so bili nekateri malce sramežljivi, a so se med pogovorom sprostili in uživali. Bili so zelo srečni in hvaležni, saj si sami frizerja ne morejo privoščiti. Tudi mi smo se poslovili z dobrim občutkom, saj smo naredili nekaj dobrega. To je bila vsekakor nova izkušnja, ki se nam bo za dolgo vtisnila v spomin. Da narediš nekaj za nekoga in ne pričakuješ vračila, je res izjemno dober občutek.

Monica Caltran,
učiteljica angleškega jezika na Srednji frizerski šoli Ljubljana