Dobrodelni frizerski maraton

V soboto, 16. 6. 2018, je v okviru Argonavtskih dni na Vrhniki potekal 1. Dobrodelni frizerski maraton. Kar 27 frizerjev iz vse Slovenije je v 12 urah sfriziralo več kot 250 glav in zbralo 2.550 € za Zvezo prijateljev mladine Slovenije, ki bo ta denar namenila za letovanje socialno ogroženih otrok in polnjenje njihovih šolskih torb.

Ponosna organizatorka Nešana Arnaut nam je zaupala, da je bila organizacija težka naloga, a nepozabna, polna dobre volje, nasmejanih in zadovoljnih strank ter neverjetne energije ekipe frizerskega maratona in sodelujočih frizerjev, ki jim je še posebej hvaležna za sodelovanje. Izvedba projekta namreč ne bi bila mogoča brez njihove zagnanosti in pripravljenosti priskočiti na pomoč. Hvaležna je tudi Zavodu Ivana Cankarja Vrhnika, kjer so bili prvi, ki so prisluhnili njeni ideji, jo podprli in pomagali izpeljati projekt, ki si ga je zadala.

Projekt je podprlo še veliko sponzorjev, ki so celotno ekipo oblekli, nahranili, poskrbeli za zvok in posnetke, glasbo, nagrade, ličenje, poslikavo obraza, snemanje, slikanje, delovno opremo in pripomočke, organizacijo, kozmetiko in dekor. S skupnimi močmi so pripravili res čudovit dogodek, za katerega upamo, da postane tradicionalen in nam omogoči vsako leto znova nasmejati vsaj peščico otrok.

Hvala vsem, ki ste se frizirali, oddali svoje prispevke in tako pomagali na poti do cilja! Ponovimo spet drugo leto!

Nešana Arnaut
Idejna vodja 1. Dobrodelnega frizerskega maratona