DOBRODELNA REVIJA SFŠ LJUBLJANA

Srednja frizerska šola že tradicionalno vsako leto v decembru pripravi dobrodelno prireditev, katere osrednji del predstavljajo kolekcije dijakov, sredstva zbrana s prispevki in srečelovom pa so namenjena šolskemu skladu. Iz šolskega sklada lahko dijaki SFŠ Ljubljana dobijo pomoč, če zaradi slabih socialnih razmer ne zmorejo finančnega bremena aktivnosti v šoli ali pa plačila malice, pripomočkov, zaključnega plesa itd.

Naslov prireditve, ki se je odvijala 6. decembra 2017, je bil Sanjalci. Mladi lahko s svojimi sanjami uresničijo marsikateri izziv, drznejo si sanjati in presegati miselne omejitve. Pri oblikovanju zelo raznovrstnih kolekcij pričesk so jim pomagali njihovi mentorji – učitelji frizerstva. Tako je nastalo 12 čudovitih kolekcij pričesk, ki so vsaka na svoj način odsanjale prihodnost mladega rodu slovenskih frizerjev.

Kolekcije so z glasbenim vložkom pospremili glasbeno nadarjeni dijaki šole in popestrili prireditev. S prispevki svojih likovnih del so pomagali tudi znani slovenski slikarji in ilustratorji, z nakupom njihovih ilustracij pa so zbrani obiskovalci in gostje prav tako prispevali sredstva v šolski sklad.

Prireditev je postala že zelo dobro sprejeta med dijaki šole, saj praktično cel november in december dihata s to prireditvijo, dijaki ustvarjajo kolekcije, mlajši pa so modeli ali pa se lotijo asistiranja, ličenja in ostale pomoči pri izvedbi. S tem vsi pridobivajo dragocene izkušnje iz frizerstva in ustvarjanja modnih dogodkov. Se vidimo spet letos, v decembru 2018.

Tekst: Romana Marolt