Belgrade gatHAIRing

Beograd, 13. maj 2018

V Beogradu je svojo energijo in znanje združilo 24 frizerjev in seveda niso manjkali niti mojstri iz Slovenije. Festival je bil organiziran in podprt s strani samih frizerskih ekip. Za njim torej ni stala določena blagovna znamka, ampak izključno frizerji, ki so s svojim delom uspeli v frizerskem svetu in so želeli svoje znanje deliti z drugimi.

Barve Slovenije so zastopali trije frizerji. Sašo Kremič že dve leti živi v Londonu in si nabira bogate izkušnje v salonu Trevor Sorbie. Na odru se mu je pridružil še Martin Gros, ki ima svoj salon na Koroškem. Oba sta pripravila pravi performans in delila veliko frizerskega znanja. Navdušila sta tudi s stylingom in izborom modelov.

Brivci so postali že stalnica frizerskih dogodkov. Za posebno vzdušje je poskrbela ekipa mladih in ambicioznih moških frizerjev ekipe Beogradski barberi. V svoje vrste so povabili tudi Luko Nebca iz Ljubljanskega brivca. Med nastopajočimi so bile tudi ekipe Fringe (Beograd, Novi Sad, Srbija), Hair Atelier Miki (Tel Aviv, Izrael), Hair Force by Boban (Beograd, Srbija), Aleksandar Team (Beograd, Srbija) in Fulham (Boston, ZDA).

Nekaj dni pred samim festivalom je imel Sašo Kremič tudi poseben hands on seminar, na katerem je navdušil udeležence. Kot je povedal eden od njih, »ga je bilo užitek gledati, s kakšno lahkotnostjo in peciznostjo dela z lasmi«. Navdušil je tudi s svojo energijo, ko jim je predajal svoje bogato znanje. Pri vseh striženjih se je poglobil v najmanjšo podrobnost in vse podrobno razložil, kaj dela in zakaj.

Foto: Adnan Lingo, Đorđe Čolaković