ARTEGO: THE GLOBE

Od 1. do 5. oktobra 2017 se je v Rimu, Italiji, 600 frizerjev in edukatorjev Artègo iz 17 različnih držav združilo na tradicionalnem letnem izobraževanju frizerske hiše ARTÈGO, Unicompany, Italija.

Artègo THE GLOBE je frizerski dogodek frizerjev za frizerje, je izobraževanje, navdih in skupno druženje. Letošnjega dogodka sta se udeležili tudi edukatorki za Artègo Slovenija, Anita Loboda in Darja Kornhausler, ter edukatorki Artègo za frizerske salone Simple v Sloveniji, Silva Brence in Janja Ulaga. Celoten dogodek se je začel v nedeljo zjutraj z različnimi interaktivnimi lepotnimi kotički pod mentorstvom izkušenih Artègo edukatorjev. V kotičku z belili Lovely Light smo letos lahko videli tudi Anito Loboda, edukatorko za Artègo Slovenija. Lepotni kotički so čudovito ogledalo vsega, kar Artègo danes je. V njih lahko frizerji na štiri oči govorijo z edukatorji, si izmenjujejo izkušnje, preko prikazov na modelih pa se učijo tehnik in spoznavajo izdelke.

V nedeljo popoldan je bil na sporedu spektakularen “Seminar šov”: popolna spojitev seminarjev in navdihujočih odrskih šovov v sodelovanju s priznanimi stilisti Artègo akademij širom po svetu: Attilio Flammia z italijanskim Artègo timom, Jeff Louis s timom Artègo Kanada, Wojtek Zielinski in “Up-Do Team” iz mednarodno priznane Polska akademije.

Posebni gosti letošnjega dogodka so bili člani iz ene izmed najbolj inovativnih, sodobnih akademij na svetu, ZGAT ACADEMY, ki so jih povabili zaradi njihovega edinstvenega pristopa k izobraževanju: zanje je učenje vseživljenjski proces, praktično delo je ključ do izboljšanja lastnih sposobnosti, njihov pristop k izobraževanju je skladen z najsodobnejšimi smernicami učenja in promovira progresivno razmišljanje. Z nami na odru sta bila Ivana Špicer in Mario Mesarić.

Na Artègovem odru so kraljevala mojstrska dela striženja, barvanja in oblikovanja, razložena korak za korakom in obogatena z izobraževalnimi vsebinami. Predstavljena je bila tudi nova Artègova kolekcija tjesen/zima 2017/18 Shades of Passion. Strast je čustvo, ki se ne ustavi pred ničemer, ki podredi razum in najbolj trdne misli. Strast nam omogoča, da se predamo stvarem, v katere verjamemo, nas naredi odločne in vztrajne. Strasti se ne da opisati, se jo pa lahko živi. Iz tega čustva, iz te strasti je dobila navidh nova Artègova kolekcija za letošnjo jesen/zimo.

Sledili so štirje dnevi, ki predstavljajo jedro celotnega The Globe dogodka: intenzivni izobraževalni programi, od delavnic striženja, barvanja in oblikovanja, seveda prežete z veselim in prijetnim vzdušjem.

Pridružite se nam tudi vi na naslednjem dogodku The Globe 2018 za nepozabno Artègo potovanje.

Artègo: Skrb za lepoto. www.artego.si.