Art of Hair

Monografija Steva Pavlovića
Ljubljana, 20. april 2024

Mojstru pričesk se je izpolnila dolgoletna želja – izdati svojo knjigo. Natančneje, gre za frizersko monografijo, v kateri so skozi čas zbrani njegovi dosežki, kolekcije, ki jih je nanizal v svoji bogati karieri. Ta traja že več kot tri desetletja. Na predstavitvi v njegovem salonu na Trubarjevi so se zbrali številni slovenski gostje in gostje iz regije. Med njimi sta bila tudi legendarna mentorja Meta Podkrajšek in Peter Klinc, ki je med drugim poudaril "Stevo je velik frizer, ki je dosegel najvišje vrhove svetovnega frizerstva, nastopil na prestižnih odrih in kar je najpomembnejše – je član srčne skupnosti frizerjev, ki pomagajo otrokom, obolelim za levkemijo."

Art of Hair oziroma umetnost las bralca slikovito popelje skozi ustvarjene kolekcije in nastope na različnih evropskih odrih. Posebno pozornost namenja dobrodelni prireditvi Alternative Hair Show, na kateri je Stevo sodeloval že sedemkrat. Knjiga je napisana v treh jezikih – slovenščini, angleščini in srbohrvaščini, obsega 200 strani in je izšla v 200 izvodih, oblikoval pa jo je priznani oblikovalec Vladimir Mićković.

"Striženje, barvanje in oblikovanje las je zame umetnost. Zamisel o izdaji monografije, ki bi prikazala moje ustvarjanje iz las, sem nosil v sebi že nekaj let. Kot umetniki, ki izdajajo monografije svojih del, sem tudi sam želel predstaviti svoje umetniško delo iz las. Zelo sem vesel in ponosen, da sem uresničil ta velik projekt in prispeval k frizerstvu. Art of Hair je prva frizerska monografija v Sloveniji in širši regiji ter ena od redkih na mednarodni frizerski sceni," je še dodal Stevo.

Dogodek je povezoval igralec Klemen Slakonja, dogajanje pa je s svojo glasbeno spremljavo ob sprehodu modelov pospremil mednarodno uveljavljeni čelist Bernardo Brizani. Izid knjige sta podprla Keune Slovenija in Keune Adrija.

Tekst: Nina Nagode
Foto: Nenad Cakić