ALTERNATIVE HAIR SHOW

Alternative Hair Show 2015_Grand Finale_ABH_8136sml

V času Salona International poteka v Londonu tudi Alternative Hair Showu, največja dobrodelna in prestižna frizerska prireditev, katere namen je zbiranje sredstev za raziskave levkemije. Letos jim je uspelo zbrati kar 201.000 GBP (skoraj 280.000 EUR). Prireditev je sestavljena iz kratkih, dih jemajočih predstavitev, ki jih pripravljajo največja svetovna frizerska imena. Saco, Anne Veck, E Salon, TIGI, Robert Cromeans, Dmitry Vinokurov je le nekaj imen, ki smo jih letos videli na odru.

 

AIPP uporabi prosimZadnjih nekaj let podeljujejo tudi nagrade mednarodnega združenja frizerskih revij (AIPP). Častno nagrado je tokrat prejelRobert Lobetta. Nagrado za najboljšo komercialno kolekcijo je prejel Philip Bell(Ishoka, Velika Britanija), za najboljšo avandgardno kolekcijo Angelo Seminara (Velika Britanija), za najboljšo moško kolekcijo naš kolumnist Uroš Mikič (Kinky Curly Straight, Avstralija), za najboljšo fotografijo Marvin Lin (Flux Reel, Tajvan) in za najboljši video Carol Bruguera (Španija).

 

Alternative Hair Show 2015_Visionary Award_ABH_6076smlPodelili so tudi nagrade v okviru natečaja Visionary Awards. V finale se je uvrstilo 36 finalistov, med katerimi je bila tudi Jožica Lah, ki zadnja leta živi in dela v Avstriji. V kategoriji striženje in barvanje je zmagal Barry McDonagh (Irska), v kategoriji moški je zmagal Walter Armanno (Italija) in v kategoriji avantgarde Emanuel Esteban (Velika Britanija).

 

 

Nina Nagode

Foto: Alex Barron-Hough @ TIGI Bed Head Studio