Stevo in Petra Blatnik Maček ponovno na AHS

Virtualni dogodek, 11. oktober 2020

Kot mnogi dogodki letos je bil tudi Alternative Hair Show postavljen pod vprašaj, saj je epidemija otežila potovanja in prepovedala množična zbiranja. A Tony Rizzo ni oseba, ki bi se tako hitro vdal v usodo. »Če vi ne morete k nam, bomo mi pripeljali šov k vam,« pravi Tony. Skupaj z Anthonyem Mascolom sta se odločila, da organizirata virtualni dogodek, ki si ga bodo lahko ogledali podporniki po vsem svetu. Center dogajanja bo Anthonyev studio The Library v južnem delu Londona. Za tiste, ki ne veste, Anthony je kupil staro knjižnico in jo preuredil. Tako bo imela nadomestna lokacija zgodbo kot v preteklosti Royal Albert Hall, čeprav se občutka v tisti veličastni dvorani ne da nadomestiti.

Tema letošnjega šova bo imagine oziroma predstavljajte si, ki je kot nalašč, glede na situacijo. Veseli smo, da bo med nastopajočimi ponovno STEVO PAVLOVIČ. Del dogodka bo tudi predstavitev finalistov natečaja International Visionary Awards in razglasitev zmagovalcev, kamor se je že tretje leto zapored uvrstila PETRA BLATNIK MAČEK. Tokrat v kategoriji avantgarda.

Tudi tu bodo gledalce nagovarjali, da donirajo sredstva za boj proti levkemiji. Tonyeva ekipa je poskrbela, da so bili vsi posnetki preteklih šovov digitalizirani. Tako si lahko na enem mestu ogledate kar 38 let tega spektakla. Za dostop do tega bogatega arhiva boste morali plačati manjši prijavni znesek, naknadno pa boste prejeli informacije, kako do brezplačne »vstopnice« za letošnji šov. Za registracijo obiščite www.alternativehair.org.

Alternative Hair Show je predan iskanju in promoviranju artističnih frizerjev s celega sveta. Projekt je Tony Rizzo ustanovil leta 1982 po izgubi sina zaradi levkemije. Njegov namen pa je zbiranje sredstev za raziskovalne programe za boj proti levkemiji in za družine z otroki, ki so oboleli za to boleznijo. Vsako leto organizira spektakularen šov, ki je prava paša za oči.