Alcina Hair Inspiration Evening

ALCINA PROFESSIONAL
LOS BELLOS PERDEDORES.
WE ARE BEAUTIFUL NERDS.
PAUL GEHRING HAIRDRESSING.
Brdo pri Kranju, 15. oktober 2016

Podjetje Prokozmetika, d. o. o., ekskluzivni zastopnik in distributer za frizersko blagovno znamko Alcina Professional v Sloveniji je v soboto, 15. oktobra, v poznih popoldanskih urah na Brdu pri Kranju pripravilo premierno frizersko predstavitev ALCINA Hair Inspiration Evening. V prečudovitem ambientu Kongresnega centra se je zbralo skorajda 200 frizerjev iz cele Slovenije.

Ekipa Paul Gehring Hairdressing je predstavila najnovejšo kolekcijo »Los Bellos Perdedores – We Are Beautiful Nerds« za Alcino Professional. Idejni in kreativni vodji kolekcije sta Paul Gehring in Encarna Pachón. Paul Gehring, internacional artist, po rodu Nizozemec, je pravi ‘trendsetter’ na frizerski sceni. Svoj kreativni studijski center vodi v Barceloni, a intenzivno deluje tudi mednarodno, na edinstvenih fashion showih, kjer umetnost las kombinira z najnovejšimi modnimi in lepotnimi smernicami. Encarna Pachón, artistic director pri Paul Gehring Hairdressing, je inspiracija in duša predstavljene kolekcije.

Kolekcija jesen/zima 2016/2017 »Los Bellos Perdedores« je drugačna. Zakaj? Biti popoln je dolgočasno. Kolekcija predstavlja individualiste, ki bi nekoč zaradi svoje drugačnosti naleteli na zavrnitev okolice, danes pa zelo uspešno lahko stopajo po poti lepote. Nekoliko provokativni naslov kolekcije je sočasno ogledalo naših današnjih trendsetterjev, milenijske generacije, ki želijo več kot le klasičen in popoln look. Generacija »Y« oz. milenijci v predstavljeni kolekciji so mladostniki med 16. in 23. letom z interesi, katerim posvečajo največ pozornosti: moda, glasba, ples, umetnost in literatura. V vsakem izmed njih intenzivneje prevladuje le en interes in predstavitev le-tega je celotna kolekcija: la moda, la musica, la danza, el arte in la literatura. Kolekcija »Los Bellos Perdedores – We Are Beautiful Nerds« zajema dva dela, iz katerih frizerski salon lahko črpa inspiracijo za svoje vsakodnevno delo: »Salon« in »Soho«. »SALON look« nagovarja frizerje, jim prikazuje ter predstavlja striženja, barvanja in napoveduje dejanske looke vsakodnevnih pričesk v salonu. »SOHO look« je drugi del kolekcije, kjer opazimo dodatne, nenavadne high fashion looke, ki prikazujejo drugačen pogled, nekoliko bolj umetniški način oblikovanja las.

Dvourni frizerski šov pa nam ni postregel le s čudovitimi barvnimi rezultati Alcina Professional koloristike, striženjem, oblikovanjem in spenjanjem las ter make up-om, ampak tudi z izjemno poučnim predavanjem Paula Gehringa o vsakodnevnem frizerskem delu, o priložnostih za uspešno vodenje salona in skrbi za stranke vseh starosti: baby boom generacije, generacije X in Y ter nenazadnje post milenijske generacije Z.

Po zaključku uradnega dela je sledilo prijetno druženje. Vsem frizerjem se zahvaljujemo, da ste bili na prvi premierni predstavitvi Alcina Professional v Sloveniji.

Hvala!
Vaša Prokozmetika
Tekst: Martina Sajevic
Foto: Alex Štokelj