5 stvari, kar nas je naučila izolacija

Tedni, ko smo bili prisiljeni ostati doma, so nam dali čas, da razmislimo o svojih priorotetah, sanjah in ciljih. Imeli smo čas, da se ustavimo, zadihamo in spoznamo, kaj je tisto, kar šteje. Dan nam je bil čas, da razmislimo o svojih karierah, strasteh in ambicijah.

Cos Sakkas, mednarodni kreativni direktor in vodja izobraževanja pri Toni & Guy, je med izolacijo spoznal, kako izjemna je industrija, del katere je. »Pogovarjali smo se z našimi saloni in frizerji po svetu kot tudi z drugimi frizerskimi kolegi. Energija je bila navdušujoča. Resnično ni industrije, ki bi bila podobna naši. Izolacija nam je odprla oči, kaj vse lahko ponudimo. Obkroženi smo z neverjetnimi ljudmi, super energijo in pripravljeni smo si pomagati.«

Pet stvari, ki se jih je Cos Sakkas naučil med izolacijo:

1. Kako močno pogrešam frizerstvo – Tu imam v mislih dejansko aktivnost striženja ali barvanja las, transformacijo in ustvarjanje nečesa lepega, drznega ali ženstvenega. Delo na lutki ni isto, saj ni boljšega občutka, kot je ta, ko se stranka nasmehne, ko se vidi v ogledalu.

2. Pogovor s stranko – Tisti ena na ena klepet s stranko o povsem vsakodnevnih stvareh, družini, karieri, skrbeh, sanjah. Gre za veliko več kot le za lase in ta vez je zelo pomembna.

3. Duh skupnosti – Družbena omrežja so zbližala frizerski svet z deljenjem različnih nasvetov posameznikov z vsega sveta. Delili smo si koncerte, skrbi in skupaj iskali rešitve.

4. Vaša ekipa je zelo pomembna – Ljudje, s katerimi delate in ste z njimi obkroženi, so neverjetni. Od asistentov do vodij salonov, fotografov, modelov … Ljudje, s katerimi sodelujemo, so sočutni, smešni, skrbni, zvesti in navdušujoči. Klepeti prek spleta so bili sicer super, ampak komaj že čakam, da se z njimi srečam v živo.

5. Pomen izobraževanja – Na voljo je bilo veliko spletnih izobraževanj. Vse to nas je naučilo, kako pomembno in navdušujoče je neprestano urjenje svojih spretnosti in občutek, ko stopimo iz cone udobja. Nič ne prekaša izobraževanja v živo in vsi že komaj čakamo, da ponovno odprejo vrata akademij in bomo lahko ponovno delali na modelih.