20 let frizerskega salona Stevo

Stevo Pavlović z visokim jubilejem svojega salona potrjuje izjemen pomen frizerstva v vsakdanu Slovencev

Pod sloganom “Ne hodite v London, pridite k nam” je Stevo Pavlović pred 20 leti odprl svoj prvi frizerski salon na Trubarjevi ulici v Ljubljani. V sredo, 7. decembra 2016, je s posebnim gala večerom v slavnostni dvorani ZRC SAZU proslavil svoj visoki jubilej. Na dogodku, ki ga je vodila Ula Furlan, se mu je z izbranimi besedami poklonil tudi legendarni frizerski mojster Peter Klinc, nekdanji vodja profesionalnega teama Ilirija.

Stevo Palović je zbrane navdušil s pregledom 20 let ustvarjanja, posebej za njih pa je pripravil tudi revijo frizerskih umetnin visoke mode, Hair Couture. Dogodek je vsekakor potrdil izjemen pečat Steva Pavlovića in položaj, ki ga frizerstvo zavzema tako pri osebnem slogu številnih Slovencev kot na slovenskem in regijskem trgu širše.

Stevo skupaj s svojo ženo Branko, priznano lepotno strokovnjakinjo, z visokim jubilejem frizerskega salona Stevo na Trubarjevi ulici dokazuje, da navkljub številnim gospodarskim izzivom in spremembam kreativnost in poslovna zagnanost vedno znova vodita do dolgotrajnega uspeha, tudi v Sloveniji. 20 let delovanja svojega frizerskega salona je proslavil s posebnim gala večerom. Na njem so se mu poklonili številni znani frizerski mojstri tako iz Slovenije kot tudi s Hrvaške, iz Srbije, Črne gore in Bosne. V poklicu, ki ga prepogosto prežemajo stereotipi, Stevo Pavlović že 20 let skrbi za dobro ime frizerske panoge, tako v Sloveniji kot tudi širše. Njegovo ime je dobro znano v vseh večjih prestolnicah mode in frizerstva po svetu, med svojimi največjimi dosežki pa poleg jubileja frizerskega salona ter svoje družine izpostavlja kar štiri nastope na najbolj znamenitem frizerskem dogodku v svetu – Alternative Hair Show v Londonu.

Frizerski salon Stevo je odprl svoja vrata leta 1996. Kot pravi Stevo, se za drzno idejo za odprtje salona in tudi za njegov dolgotrajen uspeh lahko zahvali vsaj dvema velikanoma slovenskega frizerstva. Prvo izmed teh imen je Peter Klinc, ki je svoje frizersko znanje delil po vsem ozemlju takratne Jugoslavije in Sovjetske zveze. Za svoje izjemno tehnično znanje pa se zahvaljuje Meti Podkrajšek, ki je zaslužna za modernizacijo frizur Slovencev v sedemdesetih in osemdesetih letih. V Ljubljano je pripeljala tako imenovani londonski slog friziranja in s tem postavila temelje sodobnemu slovenskemu frizerstvu.

Frizerski salon Stevo predstavlja enega od najbolj sodobnih frizerskih salonov v Ljubljani, svoje mesto pa je našel na eni izmed najbolj urbanih ulic, Trubarjevi ulici. Stevo je urejal frizure mnogim znanim osebnostim iz Slovenije in tujine, kot so Slavica Ecclestone, Kevin Costner, Vanessa Mae.

Stevo Pavlović je eden od prvih frizerjev v Sloveniji, ki, podobno kot v svetu mode, vsako leto ustvari in predstavi kolekcijo modnih frizur. Le-te služijo kot inspiracija za kolege frizerje v Sloveniji kot tudi v svetu. Kolegi sami pa ga, kot so dejali na gala večeru, najbolj cenijo po izjemnem tehničnem znanju in njegovi ljubezni do visoke mode, ki jo spretno prepleta s svetom frizerstva. Na gala večeru se je tako Stevo zahvalil tudi modnima oblikovalcema Eriku Maju Potočniku in Matjažu Plošinjaku.

 

 PREBERITE ŠE:

Mini intervju - Stevo Pavlović